Vše čistě, bez jakýchkoliv penězovodů

15.07.2014 16:34

 

Vážení přátelé,
 
mohu-li Vás tak nazvat, dlouhodobě přemýšlím nad tím,jak podpořit a také umožnit vstup na veřejnou politickou scénu všem jednotlivcům,zájmovým skupinám, či jakýmkoliv jiným subjektům, které o to mají zájem a nechtějí být při svém působení a rozhodování v oblasti veřejného života svazováni s jakoukoliv stranickou příslušností. A také těch, kteří v mnoha politických stranách nenašli odezvu pro řešení svých a v mnoha případech i dosti závažných regionálních problémů. 
 
A tak díky spolupráci s řadou přátel vzniklo hnutí, které nabízí tuto možnost účasti na veřejném životě všem, kteří o to projeví zájem. Hnutí Otevřená radnice. Otevřená všem, kteří mají zájem být aktivní ve veřjné sféře.
 
Komunální politika je o regionech a o řešení regionálních, nikoliv stranických témat. Způsob jejich řešení pak sdružuje ty, kteří mají zájem je řešit v pozici zastupitele. Tady je zásadní rozdíl mezi přístupem politických stran, které na kandidátky své členy a příznivce nominují dle stranických zájmů. Hnutí Otevřená radnice nechává volný prostor všem k jejich svobodné volbě.
 
Hnutí Otevřená radnice není subjektem, který je finančně spojen s jakýmikoliv sponzory. Financování tak není spojeno s typicky stranickými finančními "snahami o průhlednost". Hnutí Otevřená radnice neakceptuje sponzory, nepodílí se na financování subjektů. Pro potřeby komunálních voleb jsme se rozhodli ustanovit poplatek 300,-Kč za kandidáta na kandidátní listině. Tento poplatek pak svou polovinou půjde zpět kandidátům na jejich předvolební propagaci. Druhá polovina půjde na poplatky za  propagaci kandidátek na webových stránkách atd... Vše čistě, bez jakýchkoliv penězovodů.
 
A tak doufám, že se Vám náš projekt zalíbí a hlavně, že bude k užitku Vám všem, kteří máte odvahu zčeřit naše zatuchající politické vody.
Přeji Vám hodně zdaru, štěstí,  pevné nervy a neblomnou výdrž.
 
MUDr. Alice Čečilová