K Otevřené radnici

15.07.2014 16:40

 

Dlouhodobě si opravdu lámu hlavu,jak dostat do politiky „nepolitiky“Čímž mám na mysli vnést svěží vítr do zatuchlých politických vod.Chápu,že ti,kteří jsou či chtějí být aktivní ve veřejné sféře nechtějí své působení svazovat se stávajícími politickými stranami.Osud našich politických stran je totiž vesměs stejný.Začnou přitahovat určitou skupinu „pochybných lidí“ / nejraději bych napsala „zmetků“ ale držme glanc/,kteří k sobě povolávají sobě rovné.A najednou je jich většina a nemáte žádný demokratický nástroj,jak s nimi zatočit.Tedy alespoň v naší „civilizované“  demokratické společnosti. /ty uvozovky tam dávám schválně,protože ta naše ve skutečném významu tohoto slova příliš civilizovaná není/.
Takže jsme  s přáteli vytvořili hnutí Otevřená radnice.Platforma,na jejímž základě se politického dění může účastnit každý jednotlivec či subjekt,který má zájem o aktivní účast v komunální politice s jasnou představou  řešení regionálních temat.
Bohužel jsem musela opustit řady VV,kde mám stále řadu přátel,ale nemohu sedět takříkajíc „jedním zadkem na dvou židlích“, což lze kulantněji  vyjádřit slovy-dle stanov nemohu být současně členem dvou politických subjektů..
Zcela zásadně ale říkám: Nepřebíhám mezi politickými subjekty,neměním názory ani postoje,modrá je u mě modrá i po dvaceti letech,nepotřebuju mít víc než druzí a stále nesnáším faleš a pokrytectví víc než třísku v patě.